Artikelen bekeken hits : 28157

Taal / Language

Buienradar

Welkom bij 

  

Tom & Mariëlle's 

Kerst lichtshow 2013 - 2014

 

Introductie 

In 2009 hebben we voor de eerste keer een  computergestuurde kerstlichtshow ontworpen in de voortuin door toepassing van Light-O-Rama lichtcontrollers.

In 2009 heeft de kerstlichtshow ongeveer 250 bezoekers getrokken. Het afgelopen jaar is het aantal gestegen tot boven de 1200 bezoekers. Deze aantallen zijn voor ons, als bedenkers en bouwers, een pluim op ons werk. Om iedereen een indruk te geven van de kerstlichtshow door de jaren heen hebben we deze website opgezet. Ook worden de bezoekers van deze website op de hoogte gehouden van de huidige ontwikkelingen voor de kerstlichtshow voor het einde dit jaar.

Elk jaar in januari wordt begonnen met het uitzoeken van de liedjes en eventuele aanpassingen in de show, zodat vanaf 6 december weer een geweldige show is te zien.

De gehele show wordt volledig in eigen beheer ontworpen en gefinancierd in tegenstelling tot vele andere shows.

    

De Kerstlichtshow

bevat ongeveer 9000 LED lampjes verdeeld over een spiralkerstboom, bogen, spots en een coca-cola kersttruck worden op maat van de muziek gestuurd met 92 computergestuurde kanalen. Op de technische pagina is een uitgebreider verslag te lezen wat er voor deze kerst lichtshow is gebruikt

  

Een Computergestuurde lichtshow

is in Amerika een geruim aantal jaren een groot succes met zeer uitbundig versierde huizen. Door het aankunnen sturen van losse delen van de verlichting is de kerstverlichting niet allemaal tegelijk aan en bespaard dit aanzienlijk in het energieverbruik. 

 

Gelet

op de filmpjes op youtube, welke voornamelijk in Amerika zijn opgenomen, zijn ook wij op het idee gekomen om deze manier van kerstverlichting eens te gaan proberen. Het is niet onze bedoeling er een bonte kermis van maken maar de voorbijgangers te  plezieren met de dansende verlichting op muziek. Toch blijft het een feit dat er elk jaar weer nieuw uitgewerkte ideeen bij komen. In 2010 was de Nederlandse kerstlichtshow  de eerste homebuild kerstlichtshow in Nederland die naast de verlichting gebruik maakt van video vertoning buiten de deur.

  

  Kijk voor de locatie en showtijd op de contactpagina. 

 

 

 

Hopelijk mogen wij u ook dit jaar begroeten bij onze kerst- lichtshow en op onze site. 

  

Tom en Marielle wensen iedereen  

 

prettige feestdagen

 

&

een gelukkig 2012.

 

 

 

 
<