www.kerstlichtshow.eu

Lagendijk 9
5721AS  Asten (N.B.)
The netherlands

 

...De Kerstlichtshow...

Onze show bevat ongeveer 35000 LED lampjes verdeeld over een spiraalkerstboom, bogen, spots en een coca-cola kersttruck, een drie segmenten ster, boomverlichting, netverlichting etc. en worden op maat van de muziek gestuurd met 136 computergestuurde kanalen. Nieuw in de show 2017/2018 zijn de vuurvliegjes bollen en de bewegende kerstman in de schoorsteen. Op de technische pagina is een uitgebreider verslag te lezen wat er voor deze kerst lichtshow is gebruikt.

  

 

...Een Computergestuurde lichtshow...

In Amerika zijn er al een geruim aantal jaren zeer uitbundig verlichte huizen en bewegende ornamenten te bewonderen. De laatste jaren is ook verlichting welke wordt geprogrammeerd om te "dansen" op muziek, steeds meer toegankelijk geworden voor de particuliere markt. Met een computer, de benodigde software, stuurmodules en verlichting kun je al een heel eind komen. 

  

 

...Het Idee... 

Na het zien van de filmpjes op youtube, welke voornamelijk in Amerika zijn opgenomen, zijn ook wij op het idee gekomen om deze manier van kerstverlichting eens te gaan proberen. Het is niet onze bedoeling er een bonte kermis van maken maar de voorbijgangers te  plezieren met de dansende verlichting op muziek. Toch wordt er bijna elk jaar weer nieuw uitgewerkte ideeen in de show geplaatst. In 2010 was de kerstlichtshow Asten de eerste particuliere kerstlichtshow in Nederland die naast de gestuurde verlichting ook gebruik maakt van video vertoning buiten de deur.

 

 

...Wijzigingen 2017/2018...

 

Eén klein weekje voor de start van de show in 2016 raakte 5 van de 6 controllers defect. Dankzij de uitstekende service van Light-O-Rama, hebben we in overleg met CEO Dan Baldwin binnen 5 werkdagen nieuwe controllers mogen ontvangen. deze hebben we in 2 dagen tijdelijk ingebouwd en getest waardoor de show net op tijd van start kon gaan.

In 2017 hebben we de programmering en de nieuwe controllers op de correcte manier aangepast.

Door de nieuwe controllers hebben we nu geen 96 maar 136 kanalen ter beschikking.

In 2017 zijn ook een bewegende kerstman in de schoorsteen en in bollen met vuurvliegjes de nieuwe ornamenten in de show.

Ook zijn er nieuwe liedjes in de show opgenomen inclusief videoprojectering.